Haluaisitko oppia taitavaksi sisustajaksi, joka loihtii hetkessä tilasta kuin tilasta kodikkaan ja viihtyisän, ja omaa poikkeuksellisen kyvyn yhdistellä eri elementtejä keskenään sopuisasti ja harmonisesti? Mitä jos kaiken sen lisäksi oppisit sisustamaan niin, että kotona olo lisäisi sekä psyykkistä että fyysistä hyvinvointiasi? Fengshui sisustuskurssi antaa käyttöösi valmiit työkalut, joiden avulla sinustakin voi tulla erinomainen sisustaja!

fengshui verkkokurssi, fengshui sisustuskurssi, fengshui kurssi, fengshui sisustus, sisustussuunnittelu, sisustussuunnittelu kurssi, luonnon hyvinvointivaikutukset, luonnon terveysvaikutukset

Monet aloittelevat sisustajat ja kodin omistajat epäilevät omia kykyjään – usein turhaan. Ei nimittäin ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa kaavaa, joka määrittäisi sen, kuinka oma koti tulee sisustaa. Itse asiassa tutkimuksissa on havaittu, että mitä enemmän oma persoona ja käden jälki näkyy omassa ympäristössä, niin sen parempi. Suosituin kursseistamme, Tunne kotisi! Fengshui sisustuskurssi, alkaakin siksi tehtävällä jossa pääset pohtimaan oman kotisi merkitystä ja itsellesi tärkeitä asioita, sekä sitä, kuinka ne näkyvät sisustuksessa.

5 syytä miksi valita fengshui sisustuskurssi

Tarkastellaanpa seuraavaksi miten edellä mainittu kodin personalisointi vaikuttaa hyvinvointiin, sekä muita seikkoja joiden vuoksi fengshui sisustuskurssi voi olla parempi valinta tavanomaisten sisustuskurssien sijaan, tai ainakin niiden rinnalle.

1. Fengshui sisustuskurssi antaa valmiuksia edistää itselle tärkeitä asioita ja tavoitteita

Useilla perinteisillä sisustuskursseilla keskitytään siihen, miltä tilassa näyttää tai miltä siellä halutaan näyttävän. Mielestämme tässä unohdetaan yksi nykypäivän ihmisen hyvinvoinnin kannalta hyvin olennainen asia, nimittäin, se, millaisia tuntemuksia se herättää. Kodin tulisi tuottaa asukkaille iloa ja hyvinvointia, ja positiivisten kokemusten, kuten tasapainon ja mielenrauhan kokemisen edellytyksenä on sekä psyykkisen, että fyysisen turvallisuuden kokemus.

Turvattomassa ympäristössä ihmisen energia menee selviytymiseen, eikä sitä jää esimerkiksi omien tuntemusten tunnistamiseen tai tavoitteita kohti vievän toimintasuunnitelman laatimiseen, saati sen toteuttamiseen. Jos ympäristössä on tiedostettuja tai tiedostamattomia uhkatekijöitä, jotka voivat olla joko psyykkisiä tai fyysisiä, voivat ne aiheuttaa stressiä, joka on yksi turvattomuuden tunteen ilmenemismuodoista. Koti ei silloin toimikaan turvapaikkana, jonne mennään palautumaan muualla kohdatuilta stressin aiheuttajilta, vaan päinvastoin se voi muuttua yhdeksi merkittävimmistä stressitekijöistä arjessa.

Fengshui sisustuskurssi opettaa tunnistamaan ja eliminoimaan tällaisia alitajunteisiakin stressitekijöitä ympäristöstä. Fengshui-opissa käytettävillä työkaluilla ja menetelmillä opit suunnittelemaan kotisi sisustuksen sellaiseksi, että se tarjoilee tilaisuuksia sekä elpyä että virkistyä turvallisessa ympäristössä. Kun energia ei mene ympäristön tarkkailuun ja mahdollisten vaarojen ennakoimiseen, jää se käytettäväksi esimerkiksi määrätietoiseen etenemiseen kohti omia tavoitteitasi.

2. Luonnonelementtien tuominen kotiin edistää sekä psyykkistä että fyysistä hyvinvointia

Tutkimusten valossa tiedetään, että luonnon terveysvaikutukset ovat niin psyykkisiä kuin fyysisiä. Luontokokemukset voivat helpottaa psyykkistä kuormaa ja enneltaehkäistä ongelmia. Tunteilla ja henkisellä hyvinvoinnilla on yhteys fyysiseen elimistöön ja ihmisen fysiologiaan; niiden tiedetään heijastuvan esimerkiksi verenkietoelimistöön, hermostoon, hengitykseen, aivoihin ja hormonitoimintaan.

Luonnon terveysvaikutusten on osoitettu syntyvän usealla eri tavalla, eikä pelkästään luonnossa liikkumisen seurauksena, vaan myös luonnon omien elementtien ja maisemien välityksellä. Teorian mukaan luonnon elementit voivat synnyttää elpymistä huomion kiinnittyessä luontoon ja pois sisäisistä huolista.

Tämä koskee myös rakennettuun ympäristöön, kuten kotiin tai työpaikalle luotua luonnon omaista ympäristöä, eli visuaalista ja muiden aistien välityksellä saatua yhteyttä luontoon. On todettu, että voimakkaimmat elvyttävät vaikutukset ovat aidoilla luonnon elementeillä, kuten viherkasveilla. Fengshui-opissa luonnonelementit ovat hyvin keskeisessä roolissa, ja viherkasveja pidetään oman elinvoiman ja elämänenergian symboleina.

3. Kodin personalisointi lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta ympäristön kanssa

Personalisointi, jossa ihminen muokkaa ympäristöään ja tuo siihen näkyviin itselleen merkityksellisiä asioita, on tärkeää mm. sen kannalta, kuinka kokee sopivansa ympäristöön ja osaksi yhteisöä. Kun ihminen muokkaa ympäristöään omia mielikuviaan vastaavaksi, ja saa oman kädenjälkensä näkyviin, hän usein kiintyy vahvemmin ympäristöönsä. Kiintymys puolestaan liittyy turvallisuuden tunteen saavuttamiseen.

Tavanomaisilla sisustuskursseilla opetetaan usein tiettyjä sisustuksen lainalaisuuksia, joita myös Tunne kotisi! Fengshui sisustuskurssilla käsitellään. Lisäksi kurssilla pohditaan mm. sitä, kuinka jokainen perheenjäsen, ja heille tärkeät asiat ja esineet näkyvät kodissa. Kodin personalisointi omaan persoonaan ja tavoiteltuun elämäntyyliin sopivaksi on yksi hyvinvointia lisäävistä keinoista, joita Tunne kotisi! Fengshui sisustuskurssi tarjoilee.

4. Oikeanlainen ympäristö ohjaa oikeanlaiseen, haluttuun toimintaan

Ympäristön, kuten kodin on todettu ohjaavan ihmisten käytöstä, ja sen suunnittelua voidaan pitää yhtenä keinona vaikuttaa ihmisen käytökseen. Ympäristö, joka saa aikaan myönteisiä tuntemuksia ja hyvinvointivaikutuksia, voi myös lisätä myötätuntoa ja ystävällisyyttä muita kohtaan. Toisaalta ympäristö voidan nähdä myös ns. toiminnan näyttämönä, joka tarjoilee puitteita erilaisiin toimintoihin.

Oman kodin kohdalla voisi esimerkiksi pohtia, millainen tekeminen siellä on helpoiten saatavilla, ja millaisiin valintoihin kotiympäristö tällä hetkellä asukkaita ohjaa. Ovatko esimerkiksi omaa hyvinvointiasi edistävät asiat, kuten jumppamatto, yhtä helposti saatavilla ja käyttöön otettavissa kuin vaikkapa suklaalevy?

5. Fengshui sisustuskurssi auttaa löytämään syvempiä merkityksiä kodille ja sisustamiselle

Muilta ihmisiltä saatujen mallien tai ulkoisten vaikutteiden johdosta tehtyjen sisustusratkaisujen ansiosta kiintymyksen ja turvallisuuden tunne voi jäädä puutteelliseksi, ellemme uskalla tuoda omaa itseämme esille kotona, ja luoda kodista kiinteää oman identitettimme jatkumoa. Ulkoa tulevien vaikutteiden ansiosta kodista voi tulla hengetön ja monotoninen, emmekä tällöin koe olevamme osa sitä, vaan irrallisia osasia siellä.

Tunne kotisi! Fengshui sisustusverkkokurssilla tätä ajatusta tarkastellaan useissa yhteyksissä ja kotitehtävissä, etsien erilaisia ratkaisuja siihen kuinka vahvistaa yhteyttä itsemme ja kotimme välille. Fengshui-opissa huonekaluja ja kodin tavaroita ei nähdä vain satunnaisina irtaimina esineinä, vaan niiden ajatellaan heijastavan asukkaiden elämää ja sielua. Tästä johtuen esimerkiksi yksinäisiä ihmisiä esittäviä tauluja tai valokuvia ei tulisi olla esillä kodissa, jonka asukas toivoo itselleen elämänkumppania tai ystäviä.

Aloita elämänlaatusi ja hyvinvointisi kohentaminen fengshuin avulla tästä!

Artikkelin inspiraationa ja lähteenä on käytetty Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitoksen tekniikan opiskelija Katariina Väätäisen opinnäytetyötä Toivoa takapihalta.