
Vaatehuoneen sisustus ja fengshui
Viiden vuoden käyttökokemus kuitenkin osoitti, että walk in-vaatehuoneessa on myös omat haasteensa, jotka harvemmin nousevat esiin upeita vaatehuonekuvia selaillessa ja haaveillessa.
Tässä blogikirjoituksessa kerron,
- mitä asioita kannattaa huomioida vaatehuoneen suunnittelussa ja sisustuksessa
- kuinka vaatehuoneen sisustus ja fengshui vaikuttavat arkeesi ja elämääsi ja
- kuinka vaatehuoneen sisustus voi parantaa myös sen fengshuita.
Unelmien vaatehuoneen sisustus
Makuuhuoneemme yhteydessä sijaitseva, noin 9,5 m2 kokoinen vaatehuone on ehtinyt kymmenen vuoden aikana toimia niin walk in -vaatehuoneena kuin lastenhuoneena. Noin viisi vuotta sitten tilaan hankittiin kunnolliset vaatekaapit siellä aiemmin olleiden, sekalaisten säilytyskalusteiden sijaan. Tänä kesänä vaatekaappeja hankittiin lisää ja ne järjesteltiin uudelleen säilytystilan maksimoimiseksi ja käytön helpottamiseksi.
Koska makuuhuoneen sisustus on melko vaalea, halusin saman yhtenäisen linjan jatkuvan myös vaatehuoneen sisustusta valitessa.
Yksi walk in -vaatehuoneen haittapuolista on se, ettei vaatehuoneen yleisilmettä juuri koskaan saa silmiä hivelevän harmoniseksi, ellei sitten hanki koko vaatevarastoa samasta väripaletista.
Lisäksi harvemmin käytettävät vaatteet ja laukut pölyyntyvät ikävästi avonaisilla hyllyillä. Avonaiset kaapit lisäävät siivoukseen käytettävää aikaa, kun hyllyjen lisäksi jokainen laukku ja kenkäpari pitää tomuttaa tai pyyhkiä puhtaaksi pölystä.
Kaaoksesta kapseliin
Aloitin vaatehuoneen uudelleenjärjestelyn käymällä yksitellen läpi jokaisen vaatekappaleeni. Sen avulla hahmotin, kuinka paljon todellisuudessa tarvitsen niin vaatteita kuin säilytystilaa, ja mitkä ovat niille käytännöllisimmät säilytyspaikat vaatehuoneessa.
Havaitsin, että oli loogisempaa varata usein käytettäville urheiluvaatteille yksi kokonainen pystykaappi, kuin ripotella ylä- ja alaosat eri kaappeihin. Alus- ja yöasut ovat omissa, ulosvedettävissä koreissaan, samoin kotona käyttämäni rennommat oloasut.
Tutustuin myös kapselipukeutumiseen, jonka avulla sain karsittua esillä pidettävän vaatevarastoni minimiin. Samalla vaatteilta vapautui säilytystilaa vuodevaatteille, mikä taas vapautti lisätilaa toisaalta kodistamme.
Vaatehuoneen sisustus selkeytyi ja arki helpottui toimivan säilytysjärjestelmän avulla
Oven vasemmalla puolella, nykyisen peiliovilla varustetun kaapin tilalla oli aiemmin seinään kiinnitetty peili. Hankkimalla osan kaapinovista peilipintaisina minun oli mahdollista luopua seinäpeilistä. Peilin tilalle hankin 100 cm leveän kaapin, jonka ulosvedettävissä koreissa säilytetään perheemme lakanat ja varavuodevaatteet.
Kaapit, joissa säilytän päivittäin käytettäviä vaatteita, kuten arki-, urheilu- ja alusvaatteita, jätin toistaiseksi ilman ovia. Kaappien sisällön ollessa jatkuvassa käytössä eivät vaatteet niissä ehdi pölyyntymään.
Laukut säilytän kaapin ylimmällä hyllyllä suuressa punotussa rantakassissa, jossa ne ovat helposti saatavilla ja suojassa pölyltä ja naarmuilta. Huiveille ja puolipitoisille vaatteille ruuvasin vaatekaappien päihin tangot. Pukeutumiskoruille kiinnitin naulakot vaatehuoneen toiselle seinustalle.
Uudesta 30.8.18 ilmestyneestä KotiAarre -lehdestä löydät pidemmän jutun vaatehuoneen sisustuksesta.
Jutussa kerron myös 10 vinkkiä toimivan vaatehuoneen suunnitteluun!
Vaatehuoneen sisustus ja sen vaikutus fengshuihin
Riippuen siitä mille kotisi alueelle vaatehuoneesi sijoittuu, on sillä vaikutusta johonkin kahdeksasta elämänalueestasi.
Lue myös Fengshui bagua ja sen käyttö.
Omassa kodissamme vaatehuone jakautuu kahdelle eri baguan alueelle, joista molemmat ovat puuelementin aluetta. Säilytysjärjestelmän uusimisen myötä paransin vaatehuoneen fengshuita myös muilla keinoin, lisäämällä sinne tarvittavia puun elementtejä.
Fengshuin kannalta on tärkeää myös pitää vaatehuoneesi hyvässä järjestyksessä, ja tuntea iloa niin kodistasi, kuin myös vaatteistasi.