Miten minusta tuli fengshui-konsultti, osa 1
Fengshui-konsultti ammattina ei taida olla aivan yleisin valinta, ja niinpä minultakin usein kysytään, kuinka olen päätynyt työskentelemään fengshui-konsulttina.
Tässä, Miten minusta tuli fengshui-konsultti -juttusarjan ensimmäisessä osassa kerron,
- missä ja miten tutustuin fengshuihin
- mikä fengshuissa “kolahti” minuun
- miten suhtautumiseni sisustamiseen on muuttunut fengshuin myötä ja
- millaisen pettymyksen koin muutettuani uuteen kotiimme.
Lue myös
Miten minusta tuli fengshui-konsultti, osa 2: Fengshui koulutus
Miten fengshui vaikuttaa ja on muuttanut elämääni
Fengshui-konsultti hyötyy hyvästä ihmistuntemuksesta
Olen nuoresta saakka ollut hyvin kiinnostunut ihmisistä, heidän elämäntarinoistaan sekä -tavoistaan. Minua inspiroi seurata ihmisten käyttäytymismalleja ja -tapoja, rooleja ja dynamiikkaa ihmisten välillä, sekä sitä, kuinka ilmennämme omaa persoonallisuuttamme.
Ihmisten tekemät valinnat ja ratkaisut ovat auttaneet minua ymmärtämään erilaisuuttamme, ja sitä, millaiset ajatusmallit ohjaavat päivittäistä toimintaamme. Monille ikävillekin elämäntapahtumille ja tekemisille on usein löydettävissä jokin looginen ja järkevä selitys. Sen, miksi jokin asia tai ihminen toimii tietyllä tavalla, perimmäisten syiden oivaltaminen on ollut itselleni antoisaa.
Koska luontainen taipumukseni on hakea asioille ja tapahtumille suurempia merkityksiä, on pelkkä sisustaminen sisustamisen vuoksi tuntunut jotenkin ontolta ja merkityksettömältä, ikään kuin pinnan kiillotukselta.
Koska luontainen taipumukseni on hakea asioille ja tapahtumille suurempia merkityksiä, on pelkkä sisustaminen sisustamisen vuoksi tuntunut jotenkin ontolta ja merkityksettömältä, ikään kuin pinnan kiillotukselta.
Ajatus siitä, että sijoittasin rahani esineeseen tai asiaan vain sen ulkonäön vuoksi, on mielestäni pöyristyttävä, koska uskon, että kaikilla meitä ympäröivillä asioilla, esineillä ja ihmisillä, on jokin suurempi rooli ja merkitys elämässämme.
“Mitä merkitystä sillä on, millaisen sohvan hankimme”
Nuorena ensiasunnon omistajana kodin sisustaminen oli välttämätön pakko. Hankimme huonekalukaupasta välttämättömimmät kalustet, kuten sohvan, ruokailuryhmän, muutamia säilytyskalusteita ja olohuoneen maton.
Muistan vieläkin elävästi tuon hetken keväällä 1998, kun seisoimme mieheni kanssa Kuopion Iskun sohvaosastolla kymmenien sohvien keskellä. Muistan ajatelleeni, että mitä merkitystä sillä on millaisen sohvan hankimme, joten ostimme sen ensimmäisen, joka miellytti silmää, näytti suhteellisen sopivan kokoiselta asuntoomme, ja johon budjettimme riitti.
Kuinka fengshui on muuttanut suhtautumistani sisustamiseen
Rupesin odottamaan esikoistamme vuonna 1999, ja äityslomalla ollessani menin käymään kirjakaupassa. Silmiini osui kaupan alennuskorista kirja, jossa kerrottiin fengshui-sisustuksesta.
Luin kirjan takakannen, jossa kerrottiin, että kodin sisustusvalinnoilla voidaan vaikuttaa paitsi kodin viihtyvyyteen, myös energian virtaamiseen kodissa, mikä taas vaikuttaa mm. siihen, millainen tunnelma kodissa on ja kuinka siellä viihdytään. Kirjan mukaan ympäristössä, kuten kodin sisustuksessa, tehtävien muutosten avulla voidaan tukea ihmisen elinoloja ja terveyttä.
Tuntui, että olin löytänyt sen tiedon äärelle, jota olin niin kovasti janonnut. Sillä siis todella onkin merkitystä, millaisen sohvan tai sohvapöydän valitsemme! Harmi, että kalusteet silloiseen kotiin oli jo hankittu, eikä niitä ollut mahdollisuutta uusia.
Tuntui, että olin löytänyt sen tiedon äärelle, jota oli kovasti janonnut. Sillä siis todella onkin merkitystä, millaisen sohvan tai sohvapöydän valitsemme! Harmi, että kalusteet silloiseen kotiin oli jo hankittu, eikä niitä ollut mahdollisuutta uusia.
Fengshuista sain vastauksia kysymyksiini
Fengshui-oppi vaikutti minusta valtavan kiinnostavalta, ja se vastasi tärkeimpään mielessäni pyörineeseen kysymykseen; miksi?
Miksi joku valitsee kotiinsa tietynlaisen tyylin ja tiettyjä värejä? Miksi joku toinen taas sisustaa kotinsa aivan päinvastaiseksi? Miksi valitsisin kymmenestä vaihtoehdosta juuri tietyn kalusteen, kuten vaikkapa puisen ruokapöydän lasipöydän sijaan? Tai miksi viihdyn jossain huoneessa tai paikassa niin hyvin, ja jossain toisessa taas en lainkaan?
Fengshui antoi minulle useita valmiita vastauksia kysymyksiin, jotka minua olivat mietityttäneet.
Kun elämä uudessa “fengshui-kodissa” ei vastannutkaan odotuksia
Ennen esikoispoikamme syntymää löysimme sattumalta tontin, johon ryhdyimme suunnittelemaan uutta kotia. Fengshuin oppien kolahdettua minuun täysillä, olin hankkinut aiheesta paljon kirjallisuutta – netissä ei tuolloin vielä tietoa juurikaan ollut.
Tutustuin kirjojen myötä mm. fengshuin elementteihin, viiteen eläimeen, bagua-karttaan ja sen käyttöön. Kun uuden kodin pohjapiirros oli selvillä, piirsin kirjoista saamillani ohjeilla siihen baguan, ja valitsin kotimme pintamateriaalit, kuten tapetit, baguan mukaisesti.
Olin tyytyväinen “fengshui-kotiimme” ja sen pintamateriaaleihin ulkonäöllisesti, ja odotin kovasti muuttoa uuteen kotiimme. Mutta kas kummaa, elämä uudessa kodissa ei silti vastannut odotuksiamme.
Muuttaessamme uuteen kotiimme meillä oli jo neljä ihanaa poikaa, joista nuorimmainen oli vauvaikäinen.
Arki neljän pienen lapsen kanssa oli raskasta, ja minusta tuntui, että elämäämme heitettiin vastoinkäymisiä yksi toisensa perään. Talous oli tiukalla talon suunnittelun ja rakentamisen aikana syntyneiden ongelmien vuoksi, ja arki uudessa kodissa oli selviytymistä päivä ja viikko kerrallaan.
Syksyllä 2014 ymmärsin jotain, mikä muutti kurssimme täysin. Kerron siitä lisää juttusarjan toisessa osassa, jonka pääset lukemaan tästä.
2 Comments
Tuula
Mielenkiintoisen kuuloista tuollainen Fengshui konsultointi. Muutin juuri uuteen asuntoon Helsingissä ja tuntuu, että vielä asunnon Fengshui ei ole ihan kunnossa. Itseäni kiehtoo kovasti tuo ajatus kodin energioiden virtaamisesta.
Riikka
Hei Tuula,
mahtavaa että olet löytänyt blogiini ja fengshuin pariin <3
Onnea uuteen kotiin! Kodin energioihin ja niiden virtaamiseen kannattaa kyllä kiinnittää huomiota, koska ne vaikuttavat niin moneen asiaan.
Ihanaa ja energistä alkanutta vuotta 2021 sinulle!
Terveisin,
Riikka