Fengshui elementit ja kuinka niitä käytetään
Fengshui elementit kuvaavat maailmassa esiintyvien energioiden liikkeitä ja muotoja. Puhuttaessa fengshuin viiden elementin teoriasta, tarkoitetaan sillä voiman, eli energian liikkeiden kartoittamista.
Tässä blogiartikkelissa kerron:
- mitä ovat fengshui elementit
- kuinka käytät fengshui elementtejä
- kuinka fengshui elementit auttavat sinua harmonisen kodin sisustamisessa ja
- miten fengshui elementit vaikuttavat toinen toisiinsa.
Artikkeli päivitetty 4.8.2020
Viisi fengshui elementtiä
Fengshui-opin avulla pyritään paitsi parantamaan kotisi energiavirtauksia, myös löytämään harmonia näiden viiden fengshui elementin välille.
Fengshui elementtejä ovat vesi, puu, tuli, maa ja metalli.
Kun tarkastelet ympäröivää luontoa, näet elementtien täydellisen tasapainon. Kun tuot saman luonnon harmonian kotiisi, tulee kodistasi paikka, jossa olet täydellisessä tasapainossa.
Vesi
Veden elementtiä kotiisi tuovat epäsymmetriset ja aaltomaiset muodot, sininen, turkoosi ja musta väri, heijastavat lasipinnat sekä peilit.
Puu
Puun elementtiä tuovat kotiisi viherkasvien lisäksi vihreä väri, kasviaiheiset kuviot ja tekstiilit sekä pystysuorat muodot.
Tuli
Tulen elementtiä voit lisätä kotiisi punaisen ja oranssin värin avulla, kynttilöillä ja valaisimilla sekä kolmion muodoilla. Symboleista tulta lisäävät ihmisiä tai eläimiä esittävät patsaat ja taulut.
Maa
Maan elementtiä ovat keltaisen ja ruskean sävyt, terrakottaruukut ja saviesineet, sekä suorakulmaiset muodot.
Metalli
Metallin elementtiä voit tuoda kotiisi valkoisella ja harmaalla värillä, pyöreillä muodoilla ja metalliesineiden avulla.
Harmoninen sisustus syntyy viiden luonnonelementin tai niitä edustavien asioiden ja esineiden tasapainosta.
Fengshui elementit vuodenajoissa
Kaikkiin viiteen fengshui elementtiin ja energiaan yhdistetään värin ja muodon lisäksi muita ominaisuuksia, kuten tuoksuja ja makuja. Niillä on myös vastaavuudet vuoden- ja vuorokauden aikoihin, ilmansuuntiin ja numeroihin.
Luonnossa myös jokaisella neljällä vuodenajalla on oma energiansa. Kevät on fengshuin mukaisesti puun aikaa, joka on alku kaikelle uudelle ja kasvuun lähdölle. Kevät on hyvä aika laittaa asioita alulle ja uudistua. Kesällä, kun luonto on täydessä kukoistuksessaan, on tulen aika.
Syksyllä vallitseva metallin aika on puolestaan erinomaista aikaa tehdä tulevaisuuden suunnitelmia ja kerätä tietoa tulevaisuutta varten. Talvella veden aikaan käperrymme sisäänpäin lataamaan akkujamme tulevan kevään ja kesän varalle.
Elementtien vaikutukset toisiinsa
Aidosti luonnossa tapahtuvassa elementtien kiertokulussa yksikään viidestä elementistä ei pärjää ja pysy hengissä ilman muiden apua. Puu ei kasva ja pysy hengissä ilman vettä, ja nuotio ei pala ilman puuta. Palamisesta syntyvä tuhka puolestaan ravitsee maaperää, jonka uumenissa syntyy metalleja. Kun valutat viileää vettä metallikulhoon, sen ulkopinnalle syntyy vesipisaroita.
Ymmärtämällä tämän luonnon oman kiertokulun tiedostat, miksi kaikkien viiden elementin lisääminen kotisi sisustukseen on tarpeellista.
Ravitsevan kierron lisäksi viisi luonnon elementtiä myös kontrolloivat toisiaan. Kun havainnoit jälleen ympärillämme olevaa luontoa, ymmärrät elementtien hallitsevan vaikutuksen: vesi sammuttaa nuotion, tuli sulattaa metallin, metalli katkaisee puun, puu vie ravinteita maasta ja maa imee vettä uumeniinsa.
4 Comments
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback: