sisustus

Muutto uuteen kotiin – 5 asiaa jotka sinun on hyvä tietää

Muutto uuteen kotiin on aina jännittävää, päättyyhän samalla yksi elämänvaihe ja uusi, tuntematon vaihe on vielä edessä. Mahdollista tulevaa kotia kannattaa tarkastella huolellisesti ja eri näkökulmista, sillä kaikki asuinpaikat, rakennukset ja asunnot eivät ole fengshuin kannalta yhtä hyviä. Tässä blogiartikkelissa kerron viisi asiaa, jotka uuteen kotiin muuton yhteydessä on hyvä huomioida.

1. Ketä asunnossa on ennen sinua asunut ja mitä siellä on tapahtunut

Olet ehkä kuullut tarinoita taloista, joiden asukkaille on tapahtunut kaikenlaisia ikävyyksiä, kuten avioeroja, sairastumisia tai jopa kuolemia. Aina, kun taloon on muuttanut uudet asukkaat, on menneisyys tuntunut toistavan itseään ja pian myös uudet asukkaat joutuvat kokemaan saman, harmillisen kohtalon. Siitä, onko kyseessä sattuma vai jokin muu syy voidaan olla montaa mieltä.

Fengshuissa ja muussa energiatyössä kuvaamani kaltaiselle menneisyyden kauhujen toistumiselle on olemassa oma nimityksensä. Kyseessä on nimittäin rakennukseen jääneet edeltäjäenergiat, joiden vaikutuspiiriin nämä uudet asukkaat tietämättään joutuvat.

Muutto uuteen kotiin onkin hyvä aloittaa huolellisella energiapuhdistuksella, jonka voit tehdä esimerkiksi valkoisen salvian savulla. Se puhdistaa kodin haitallisista energioista, jolloin pääset aloittamaan elämän uudessa kodissa niin sanotusti puhtaalta pöydältä.

Apua energiapuhdistuksen tekemiseen löydät tästä linkistä.

2. Miten baguan alueet sijoittuvat ja puuttuuko jokin alue kokonaan

Bagua-kartan voi piirtää kodin pohjapiirrokseen jo ennen kuin varsinainen muutto uuteen kotiin on ajankohtaista. Baguan avulla voi olla nähtävissä esimerkiksi jotakin henkilökohtaista elämänaluetta vastaavan osan puuttuminen kodista, tai muita mahdollisia haasteita.

Joissakin tapauksissa baguasta voidaan saadaa tietoa, joka voi vaikuttaa ostopäätökseen joko myönteisesti tai kielteisesti. Jos tavoitteenasi olisi esimerkiksi löytää uusi parisuhde, olisi sinun hyvä valita asunto, jossa sen mukainen eli parisuhdetta vastaava alue on ylipäänsä olemassa.

Fengshui-opista ja baguasta voi siis saada hyvinkin täsmällistä tietoa eri asioista. 

Apua baguan piirtämiseen ja uuden kodin sisustamiseen löydät tästä linkistä.

3. Millainen on asuinalueen fengshui ja miten ulkoiset tekijät vaikuttavat

Fengshui-oppi on hyvin kokonaisvaltainen tapa tiedostaa ja tutkia ympäristöämme ja sen vaikutusta meihin. Sisätilojen lisäksi on syytä suunnata katse ulos ovista ja ikkunoista, ja mieluummin tarkastella näkymiä jo ennen ostopäätöksen tekemistä.

Saako rakennus riittävää tukea ympäristöstä, vai näyttääkö se seisovan orpona, alttiina tuulille tai myrskyille? Onko ympärillä hyvin tilaa Chi-energialle virrata, vai vaikuttaako koko rakennus olevan kuin puristuksissa?

Tarkastele myös rakennukseen mahdollisesti kohdistuvia teräviä kulmia, sähköpylväitä ja liikennettä. Jos ne kohdistuvat suoraan asuntoosi, sen oviin tai ikkunoihin, voi asiaa olla hyvä vielä harkita.

4. Mikä makuuhuoneista sopii parhaiten vanhempien makuuhuoneeksi

Makuuhuoneiden valinnassa vaatimattomuus ei kaunista, ainakaan perheen vanhempia. Niin mukavaa kuin se olisikin antaa lasten valita uudesta kodista kaikista mieluisimmat huoneet itselleen, niin sinulla perheen elättäjänä ja tukirankana tulisi olla käytössäsi kodin isoin ja paras makuuhuone.

Panosta myös makuuhuoneesi sisustukseen. Linkkejä ohjeisiin löydät tämän blogijutun lopusta.

5. Kalusteet voi laittaa myös muulla tavoin kuin edelliset asukkaat olivat laittaneet 😉

Myyntiesittelyissä kodit ovat usein valmiiksi kalustettuja, tai ainakin näyttöä varten stailattuja. Kalusteiden paikat, joilla ne esittelyhetkellä olivat, tekevät meihin usein lähtemättömän vaikutuksen. Nimittäin kun muutto uuteen kotiin sitten tapahtuu, kannetaan kalusteet hyvin usein paikoille, joilla ne ennestäänkin olivat.

Jos huone on pieni, voi hyvin olla ettei kalusteiden järjestämiselle ole kovin monia vaihtoehtoja. Kokeile silti rohkeasti miltä tila näyttäisi ja tuntuisi, jos sijoittaisit ne toisin kuin aiemmat asukkaat.

Kun sopiva koti on löytynyt ja muutto uuteen kotiin on ajankohtaista, löydät täsmäohjeita fengshui-sisustamiseen esimerkiksi täältä:

Makuuhuoneen sisustus – 7 tapaa pilata fengshui

Fengshui keskusta – 3 yllättävää asiaa jotka huomioida

Pienen kodin sisustus – 10 käytännöllistä vinkkiä!

Negatiivinen energia kotona ja 5 vinkkiä siltä suojautumiseen

Ruokapöydän valinta ja fengshui – ota ainakin nämä asiat huomioon!

Jätä tähän kommenttisi tai viestisi: