fengshui, feng shui, hyvä fengshui, fengshui sisustus, fengshui-konsultti, fengshui vinkkejä, fengshui ohjeita aloittelijalle
sisustus

10 virhettä jotka aloittelija tekee fengshuin kanssa

Fengshui on hyvä keino selkeyttää elämää ja luoda kodista paikka, joka voimaannuttaa ja tukee asukkaita arjen haasteissa. Aloittelijan on kuitenkin hyvä aloittaa fengshui harrastus maltillisesti, koska kotona tehtävien muutosten voima ja vaikutukset voivat yllättää.

Tässä blogiartikkelissa kerron 10 havaitsemaani melko yleistä virhettä, jotka aloittelija voi tehdä fengshuin kanssa. Jos olet uusi blogissani, niin perustietoa fengshuista löydät mm. täältä:

Mitä tarkoittaa fengshui + 10 outoa fengshui-termiä

Fengshui-ohjeita aloittelijalle (sis. kysymyksiä ja vastauksia)

10 helppoa tapaa miten aloittaa fengshui

11 vinkkiä miten parantaa kodin energioita puolessa tunnissa

fengshui, feng shui, hyvä fengshui, fengshui sisustus, fengshui-konsultti, fengshui vinkkejä, fengshui ohjeita aloittelijalle

10 virhettä jotka aloittelija tekee fengshuin kanssa

Mennäänpän sitten itse asiaan, eli havaitsemiini melko yleisiin virheisiin, joihin on helppoa langeta etenkin fengshui harrastuksen alkumetreillä. Kerron ne siksi, ettei sinun tarvitsisi astua samoihin sudenkuoppiin omaa fengshui harrastustasi aloittaessa.

1. Eri koulukuntien oppien sekoittaminen keskenään

Fengshui-oppi on jakautunut useisiin eri koulukuntiin. Yleisimpiä niistä ovat klassinen ja intuitiivinen koulukunta. Niiden käyttämät neuvot ovat ristiriidassa keskenään, minkä vuoksi kaikkia ohjeita ja neuvoja ei kannata varauksetta toteuttaa. Koulukuntien ohjeet voivat olla jopa täysin päinvastaisia keskenään, jolloin niistä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

Varmistu siis ensin mihin löytämäsi ohjeet ja neuvot perustuvat, ja päätä vasta sitten sopivatko ne sinun tarkoitukseesi ja yhteen harjoittamasi koulukunnan oppien kanssa.

Lue myös Uuden kodin sisustus oli pilalla, ja näin korjasin sen

2. Tiedon hankkiminen “vääristä” lähteistä

Fengshuin harrastaminen on viime vuosina yleistynyt, osittain ehkä myös siksi, että tietoa on nykyään saatavilla aiempaa helpommin. Monet ovat kuulleet fengshuista jo 90-luvulla, ja ehkä kokeilleetkin oppeja jo aiemmin. Tiedon saatavuuden parantumiseen liittyy tietysti myös haasteita, kuten se, että nettiin voi kirjoittaa lähes kuka tahansa mitä tahansa, jolloin aidon tiedon suodattaminen voi olla neulan etsimistä heinäsuovasta.

Monilla kuulemillani (tai lukemillani) “fengshui-ohjeilla” ei ole paljoakaan tekemistä todellisen fengshuin kanssa, sillä monet ohjeista ovat voineet syntyä kuulopuheiden perusteella ja omien ennakkoluulojen värittäminä.

fengshui, feng shui, hyvä fengshui, fengshui sisustus, fengshui-konsultti, fengshui vinkkejä, fengshui ohjeita aloittelijalle

3. Kristallien ja muiden fengshui tehosteiden käyttö liian aikaisin

Kristallit, samoin kuten peilit vahvistavat ja laajentavat tilan energioita. Toisin sanoen ne levittävät laajemmalle sitä energiaa, joka huoneessa vallitsee. Jos tehosteet laitetaan sotkun keskelle, vahvistuu sotkun aiheuttama negatiivinen vaikutus entisestään. Siksi fengshui tehosteet tulisi laittaa paikoilleen vasta kun koti on järjestelty, siivottu ja sisustettu fengshuin elementtien avulla.

4. Muutokset tehdään “mutu-tuntumalla”

Kodin muutosten tulisi olla perusteltuja, ja pohjautua elementtien tasapainon ja energiavirtausten parantamiseen tai muuhun fengshui-opissa käytettävään menetelmään. Baguan sektoreiden tarkat sijainnit ja parhaat paikat fengshui-tehosteille voit varmistaa fengshui-ammattaisen avulla. Jos tuloksia ei synny, on syynä usein kaksi asiaa: on tehty vääriä asioita ja/tai niitä on tehty väärille paikoille. Kun tuloksia ei synny, silloin myös innostus fengshuita kohtaan voi lopahtaa melko pian.

5. Liikaa muutoksia kerralla

Kotona tehtävien fengshuin mukaisten muutosten vaikutukset näkyvät usein omassa, henkilökohtaisessa elämässä jo melko pian. Ja se jos mikä ruokkii intoa jatkaa oppeihin syventymistä ja muutosten tekemistä! Maltti on kuitenkin valttia, ja kaikkea ei kannata muuttaa kerralla.

Jos jokin kahdeksasta baguan mukaisesta elämänalueesta on mielestäsi oikein hyvällä mallilla, etkä toivo siihen mitään muutosta, ei välttämättä fengshuin mukaisia muutoksia kodin sillä alueella silloin kannata tehdä. Muuten voit tietämättäsi viedä asioita väärään suuntaan, mikä ei tietenkään ole tarkoitus. Kun muutoksia tekee vähän kerralla, on helpompaa havaita muutosten seuraukset, ja tehdä tarvittaessa myös korjausliikkeitä.

fengshui, feng shui, hyvä fengshui, fengshui sisustus, fengshui-konsultti, fengshui vinkkejä, fengshui ohjeita aloittelijalle

6. Pikavoittojen odottaminen ilman pitkäjänteisyyttä

Kuten aiemmin jo kerroin, niin fengshui muutosten tekeminen on hyvin tarkkaa työtä, eikä tuloksia saavuteta sinne päin tekemällä. Jotkin muutokset ottavat aikansa, kun taas osa voi tapahtua hyvinkin nopealla aikataululla. Ja päätösvalta siitä ei ole meillä itsellämme.

Suosittelenkin ottamaan fengshuin opit avuksesi hyvissä ajoin, ennen kuin elämä ajautuu kriiseihin, joita ei enää ratkaista edes fengshuilla. Fengshuin tehtävänä on luoda asuinympäristö, jossa elämää soljuu eteenpäin helposti ja mukavasti. Silloin suurempia kriisejä ei välttämättä edes synny.

7. Muutoksia tehdään vain tietyssä osassa kotia

Olet ehkä lukenut aiempia blogiartikkeleitani, joissa kerron esimerkiksi rakkautta lisäävistä fengshui-muutoksista kotona. Tällaisia tiettyyn tarkoitukseen tehtäviä fengshui-muutoksia, samoin kuin fengshui-tehosteita, voidaan käyttää eräänlaisina “täsmälääkkeinä” eri elämänalueiden tehostamisessa. Fengshui-opissa kotia ja asukkaita tarkastellaan kokonaisuutena, ja pelkän fengshui-tehosteen lisääminen ei aina riitä, jos muu koti ei ole tasapainossa.

Lue myös Fengshui rakkaus-magneettina: 3 tapaa parantaa mahdollisuuksiasi löytää elämänkumppani

8. Rahapuun unohtaminen hoitamattomana nurkkaan

Rahapuu on hyvä ja tehokas fengshui-tehoste, mutta se – kuten muutkaan fengshui-tehosteet – eivät tuo suurtakaan apua, ellet itse ole valmis näkemään hieman vaivaa asioiden eteen. Rahapuu voi jopa haitata sitä! Nurkkaan unohdettuna ja hoitamattomana se menettää pikkuhiljaa elinvoimansa, alkaa näyttää nuutuneelta ja kuihtuu pois.

Kodin viherkasvit symboloivat omaa elämänvoimaamme, ja kituva puuparka ei ainakaan paranna mahdollisuuksia saavuttaa tavoitetta esimerkiksi vauraammasta elämästä. Hanki siis rahapuu vain, jos jaksat hoitaa sitä huolella!

Lue myös Hyvät ja huonot fengshui viherkasvit

fengshui, feng shui, hyvä fengshui, fengshui sisustus, fengshui-konsultti, fengshui vinkkejä, fengshui ohjeita aloittelijalle

9. Uupuminen tiedon etsimiseen ja sisäistämiseen

Ilman tarkkaa tietoa siitä, mitä siellä omassa kotona kannattaisi oikein tehdä, olo fengshuin oppien kokeilemiseen on epävarma. Varmistusta asiaan etsitään usein blogeista, lehtiartikkeleista ja keskustelupalstoilta, mikä voikin olla korvaamaton apu joissain tilanteissa. Tiedon etsiminen on kuitenkin uuvuttavaa, ja se vie runsaasti aikaa. Seurauksena voi olla väsymys koko harrastusta kohtaan. Siksi suosittelen sinua satsaamaan fengshuin aloittamiseen, samoin kuin teet muihinkin harrastuksiisi.

Fengshuin kohdalla kustannukset ovat onneksi pieniä, eikä se myöhemmässä vaiheessakaan vaadi suuria rahallisia satsauksia. Ammattilaisen avulla opit hyvät perustiedot ja varmuuden siitä, että teet oikeita asioita oikeassa järjestyksessä, jolloin sijoitettu raha maksaa itsensä takaisin säästyneenä aikana ja energiana, sekä näkyy positiivisina muutoksina elämässä.

10. Omat uskomukset rajoittavat muutosten tekemistä kotona

Omilla uskomuksillamme on suuri vaikutus siihen, kuinka näemme ja koemme asioita. Olivatpa uskomuksemme sitten mikä tahansa, alamme etsiä ympäristöstämme uskomustamme vahvistavia ja tukevia merkkejä, joiden avulla uskomuksemme muokkautuu entistä vahvemmaksi.

Jos olemme jo ennalta päättäneet jonkin asian lopputuloksen, kuten esimerkiksi sen, toimiiko fengshui kohdallamme vai ei, on tuosta uskomuksesta vaikeaa päästä eroon ja antaa mahdollisuus toisenlaiselle lopputulokselle.

Monen meistä lähipiirissä on henkilöitä, jotka auliisti kertovat oman kokemuksensa siitä kuinka fengshui ei toiminut, vaikka niin luvattiin. Väitteen kuullessani en voi välttyä kiusaukselta kysyä, mitä kertoja sitten tarkalleen ottaen teki kotonaan, ja millaisia tuloksia hän odotti sillä olevan. Vastaus yleensä paljastaa sen, ettei kertojan oma panostus asiaan ole ollut linjassa odotettujen tulosten kanssa, tai että hän on päättänyt jo ennakkoon etteivät opit toimi.

Myös oma uskomus siitä, mitä muutoksia kotona on mahdollista tehdä, voi olla yksi onnistumista rajottavista tekijöistä. Ulkopuolinen voi nähdä kodissamme aivan erilaisen potentiaalin kuin mitä itse pystymme näkemään.

Haluatko oppia lisää fengshui-opista ja sen käytöstä kodin sisustuksessa?

Tilaa alta maksuton 18-sivuinen opas fengshui periusteista suoraan omaan sähköpostiisi!

Jätä tähän kommenttisi tai viestisi: